Nalaganje ...
Mednarodni projekti vir: SICRIS

LSP Teacher Education Online Course for Professional Development

Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
6.05.02  Humanistika  Jezikoslovje  Teoretično in uporabno jezikoslovje 
5.01.03  Družboslovje  Vzgoja in izobraževanje  Specialna didaktika 

Koda Veda Področje
H360  Humanistične vede  Uporabna lingvistika, poučevanje tujih jezikov, sociolingvistika 
Ključne besede
tuji jeziki stroke, izobraževanje učiteljev tujih jezikov stroke, odprti izobraževalni viri, večjezično izobraževanje
Raziskovalci (4)
št. Evidenčna št. Ime in priimek Razisk. področje Vloga Obdobje Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  31604  dr. Mateja Dostal  Jezikoslovje  Raziskovalec  2021 - 2023  110 
2.  29269  dr. Violeta Jurković  Jezikoslovje  Vodja  2021 - 2023  206 
3.  20794  dr. Darja Mertelj  Jezikoslovje  Raziskovalec  2021 - 2023  211 
4.  21849  dr. Saša Podgoršek  Humanistika  Raziskovalec  2021 - 2023  91 
Organizacije (1)
št. Evidenčna št. Razisk. organizacija Kraj Matična številka Štev. publikacijŠtev. publikacij
1.  0581  Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta  Ljubljana  1627058  98.003 
Povzetek
Namen spletnega izobraževanja LSP-TEOC.Pro je, da (bodočim) učiteljem tujega jezika stroke (TJS) pomaga pridobiti kompetence, potrebne za uspešno izvajanje pouka TJS. Spletno izobraževanje nudi celovit pregled področja poučevanja TJS in zajema teoretične in aplikativne učne vsebine z obravnavo temeljnih konceptov TJS, kot so analiza potreb, analiza besedilnih vrst, snovanje učnih načrtov in gradiv za pouk TJS, uporaba korpusov TJS ter preverjanje in ocenjevanje znanja TJS. Spletno izobraževanje je namenjeno samostojnemu učenju, vsebina pa je na voljo v devetih jezikih, in sicer v angleškem, francoskem, italijanskem, hrvaškem, nemškem, poljskem, španskem, slovenskem, turškem in hrvaškem jeziku. Izobraževanje je sestavljeno iz osmih modulov, ki se med seboj dopolnjujejo, vsak modul je mogoče opraviti tudi ločeno.
Pomen za razvoj znanosti
Cilj projekta je bil razviti spletno izobraževanje, ki bo skupnosti učiteljev TJS na voljo kot odprti izobraževalni vir. Izobraževanje je zasnovano kot samostojno učenje v spletnem učnem okolju Moodle, v katerega se udeleženci sami prijavijo ter predelajo celotno vsebino izobraževanja ali pa samo tiste dele, ki jih še posebej zanimajo. Celoten kurikul (vsebine, metodologija, zasnova) in raznoliki statistični podatki o različnih načinih uporabe spletnega izobraževanja so na voljo za znanstvene analize/preučevanja.
Pomen za razvoj Slovenije
Sodelujoči partnerji so v treh letih razvili spletno izobraževanje za poučevanje TJS, česar (tudi) poprej v Sloveniji ni bilo na voljo. Rezultati projekta LSP-TEOC.Pro, na voljo vsem zainteresiranim za samoizobraževanje na področju poučevanja TJS, so naslednji (tudi v slovenščini): ● Analiza in evalvacija obstoječih spletnih programov izobraževanja za (bodoče) učitelje TJS ● Opredelitev metodologije spletnega izobraževanja za (bodoče) učitelje TJS ● Razvoj vsebin za spletno izobraževanje (bodočih) učiteljev TJS ● Implementacija izobraževanja s spletnem učnem okolju ● Pilotiranje spletnega izobraževanja (v manjšem obsegu) ● Preizkušanje spletnega izobraževanja (v večjem obsegu) ● Analiza podatkov o uporabnikih spletnega izobraževanja in uporaba učne analitike ● Metodologije in smernice – metoda in orodja za vrednotenje
Zgodovina ogledov
Priljubljeno