Nalaganje ...
dr. Liljana Jankovič Grobelšek

dr. Liljana Jankovič Grobelšek
št.: 24124 vir: ARIS

raziskovalka – aktivna v raziskovalni organizaciji
E-pošta liljana.jankovicat signuirs.si
Znanje tujih jezikov
Raziskovalna dejavnost

Koda Veda Področje Podpodročje
5.12.00  Družboslovje  Arhitektura in oblikovanje   
5.08.00  Družboslovje  Urbanizem   
Ključne besede
Urbana prenova in javni prostor Urbanistično in prostorsko načrtovanje
Bibliografija Reprezentativne bibliografske enote | Osebna| COBISS+
vir: COBISS
vir: SICRIS
Upoš. tč.
0
A''
0
A'
0
A1/2
0
CI10
2
CImax
2
h10
1
A1
0
A3
0
Podatki za zadnjih 5 let (citati za zadnjih 10 let) na dan 26. julij 2024; A3 za obdobje 2018-2022 (posodobitev za poziv v 2023: NE)
Podatki za razpise ARIS ( 21.05.2024 – Ciljni raziskovalni programi, arhiv )
Bibliografski kazalci uspešnosti za izvolitev v naziv
vir: COBISS
Baza Povezani zapisi Citati Čisti citati Povprečje čistih citatov
WoS
Scopus
Izobrazba
vir: ARIS
Stopnja izobrazbe Strokovni naziv Študijska smer Fakulteta Leto
Visoka šola  Univ. dipl. inž. arh.     SI Univerza v Ljubljani, FAGG 1988 
Doktorat znanosti  Dr.     SI Univerza v Ljubljani, Fakulteta za arhitekturo 2012 
Doktorske disertacije in druga zaključna dela Prikaži
Pridobivanje rezultatov je v teku
vir: COBISS
Zaposlitve
vir: ARIS
Tip zaposlitve Razisk. org. Razisk. skup. Datum zaposlitve Delovno mesto Vloga Naziv
Delovno razmerje po pogodbi o zaposlitvi (100%, RD:100%)  Urbanistični inštitut Republike Slovenije  Prostorsko planiranje  19.6.2024  Ekspert področja  Raziskovalec  Razvijalec 
Biografija
Dr. Liljana Jankovič Grobelšek je diplomirala in doktorirala na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani. V trinajstih letih dela v podjetju Acer Novo mesto je vodila številne urbanistične in planerske projekte, med drugim pripravo občinskih prostorskih načrtov (OPN) in strokovnih podlag zanje za Mestno občino Novo mesto ter občine Črnomelj, Metliko, Šmarješke Toplice in druge. Sodelovala je pri pripravi DPN-jev in primerjalnih študij potekov državnih cest. Predsednica Matične sekcije za prostorsko načrtovanje Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije je bila 2009–2023, predsednica Društva urbanistov in prostorskih planerjev Slovenije (DUPPS) pa 2014–2018. V DUPPS je še vedno aktivna kot članica Izvršnega odbora. V 10-ih letih vodenja Odseka za prostorske planske akte na Oddelku za urejanje prostora Mestne občine Ljubljana (MOL) je so-vodila pripravo treh sprememb in dopolnitev izvedbenega OPN MOL in strokovnih podlag zanje ter ene spremembe in dopolnitve strateškega dela. Kot sourednica je vodila pripravo knjige 'Ljubljano načrtujemo z vizijo' o prostorskem načrtovanju Ljubljane v obdobju 2006-2021. Sodelovala in nastopala je na več slovenskih in mednarodnih konferencah. V sklopu priprave vizije prostorskega razvoja MOL do l. 2045 je vodila pripravo mednarodne konference in delavnice 'Vision Ljubljana 2045 International conference and workshop', na delavnici in pri vsebinskih zaključkih konference z delavnico pa tudi aktivno sodelovala. Od junija 2024 je zaposlena na Urbanističnem inštitutu RS kot raziskovalka, kjer sodeluje pri raziskovalnih nalogah in strokovnih podlagah za prostorsko načrtovanje na ravni RS, regij in na lokalni ravni ter pri prostorsko načrtovalskih mednarodnih projektih.
Zgodovina ogledov
Priljubljeno